Followers

Thursday, March 31, 2011

Giveaway zalin onceitalk.com


Sila klik pada gambar untuk same2 join yea..
Tarikh tutup: 12 APRIL 2011 jam 11.59 PM

saye tag kamoo

nota KAM: Banyak lak join GA ari neh. Adoiyai~~


Precious Moments Giveaway


Hoi!! Mari kita mari kita... Mari kita sama-sama join GiveAway ini..
Ade yang nak join tak? Mesti laa ade kan?? Hehehe..
Kalau ade, sila tekan sini yea :))

Betapa bertuahnye kaw wahai
Miss Wanie Anina!! dan Hujan Sepi yang tak berkesudahan
sebab aku tag korang.. Yiehaaa~~

nota KAM: jom berebut adiah lagi.. cepat2 sebelom terlambat. Oh yea, tutup contest ney pada 29 APRIL 2011

2nd Give away dari Magrib (GA datang lagi!)


Oyeahh.. Aku dah berjaya folow belog kaw.
Dan aku jugak berjaya untuk pertama kalinya join contest kaw.
Ape?? Ade sape2 nak join jugak ke??
Oke, sila tekan sini yea :))

Bek korang cepat sebelom terlambat. Nak tutup dah neh
pada 08 APRIL 2011 jam 12.00AM
SELAMAT MENCUBA YEA KORANG :))

Hurm, dye tanye aku sebab ape nak hadiah?? Sebab ape yea??
Hurm, sebab aku suka hadiah. Loike it :)

Dengan berbahagianya aku nak tag

nota KAM: sila join utk same2 berebut hadiah menarek dari En. Magrib :)

Wednesday, March 30, 2011

Lega~~

Salam korang2 sume..

Wah, aku nak update belog dengan semangat baru. Oyeahh.. Sila percaya. Ngee~~ Tak pecaye?? Pehal kaw tanak pecaye?? Pecayelaa.. Pecayela... Percayalahhh!!! (Gaya Siti Nurhaliza nyanyi lagu hit beliau. Lagu apa?? Cari sendiri.. Lalalala~~)

LEGA. Wahh, lega dapat berak dengan aman. Cehh, aku nak cerita yang neh ke?? Tak bukan?? Korang taw kan? Bukan yang neh. Oke, memang bukan yang neh. Korang pandai. Tahniah untuk korang. Yeeaayyyy~~ *cam budak la korang neh..hahaha*

Oke, aku nak cerita betapa kelegaan aku mencapai tahap yang sangat-sangat maksima. Sila pecaye lagi yea. Oyeahhh. Sayang korang sume. Aku lega sebab aq dah berjaya menyiapkan repot makmal aku yang sangat banyak itu. Yeah!! Bangga dengan diri sendiri. Bajet laa aku neh kan? Ade aku kesah? Diri aku kan. Mesti laa aku bangga.. Cehh, melalut lak.

Oke. Aku berjaya siapkan ENAM diulangi ENAM repot dalam masa SATU HARI!! Bangga2!! Satu hari tanpa tido? Oh!tidak.com. Eh2, melalut jea koje ko yek. Adoiyai. Satu hari dengan tido dan bangon tido yang lambat.*alamak, kantoi bangon lambat.hohoho.sila jangan pecaye~~*

Siriyes beb.. Siriyes siket. Boleh?? Oke,boleh. Aku mati-matian usaha nak siapkan repot neh. Tak cukup tido aku sebabkan benda alah neh. *aik??tadi kate bangon lambat??camne?haa,jawab!!adeh~~* Hahaha, aku tipu jea. Tapi pecayelah aku da siapkan dalam masanya. Nak print punye laa lambat servisnye. Papepon tenkiu abg printer. Hik2~

Bile da submit aku punye repot, lega yang teramat sangat laa. Tapi ade perkara lagi yang tak setel. Esok ade TEST LAB laa plak. Adoi, pe aku nak jawab neh. Tape2, kaw suh laa hausmet kaw tu study. Esok boleh tiru dorang kan?? Boleh?? *sila tumbuk aku sekarang!!dush dush dush~*

Oke laa, daripada aku mengarut lebih panjang lebih baik aku setop di sini laa dulu yea. Nanti lain kali aku mengarut lagi. Boleh kan?? Hahaha. Aku nak study.*study ke??* Ikot suke aku laa..Chow.


ouch, berdarah~~


nota KAM: semoga esok tidak sebizi hari ini sehingga muka aku berkerut seribu. sori guys :)

Tuesday, March 29, 2011

Jom berteka-teki... Sape bleh jawab???





Teka teki. Jom kita main teka teki. Jom jom jom. Sekali sekala nak jugak menguji minda yang agak agak tumpul tu. Sila sila teka jawapan. Wakakaka.

(1) Kalau 1+1=2, jawapan lain dia apa?
Jawapan lain dia salah la.

(2) Lima pasang stoking direndam dalam Laut Merah. Setiap pasang stoking itu berwarna putih, hijau, biru, kuning dan hitam. Apa akan terjadi kepada semua stoking tersebut?
Stoking tu basah la.

(3) Kenapa di tepi rel keretapi diletakkan batu kerikil?
Kerana kalau diletakkan pisang goreng pasti jadi rebutan.

(4) 10 ekor burung sedang terbang, tiba-tiba guruh berdentum dengan kuat. 6 ekor burung terus terbang tanpa masalah tetapi 4 ekor burung telah jatuh ke bumi. Persoalannya kenapa 4 ekor burung itu jatuh ke bumi?
Kerana 4 ekor burung itu menutup telinga dengan kepaknya dan menyebabkan burung burung tidak dapat terbang seperti biasa.

(5) Dalam banyak banyak negara, negara apakah tidak boleh duduk?
Negaraku.

(6) Kalau seorang, sendiri tahu. Kalau berdua, dua-dua sama tahu. Kalau bertiga pulak, tiada siapa yang tahu kecuali orang yang buat. Kalau berempat, lagi lah tak tahu. Apakah dia?
Kentut.

Friday, March 25, 2011

Pilih Ayat Anda :D


korang just susun jer ayat2 nie berdasarkan tarikh hari lahir korang..


Pilih bulan kau lahir:

Januari
- Aku cinta
Februari
- Aku gigit
Mac
- Aku belasah
April
- Aku peluk
Mei
- Aku sepak
Jun
- Aku terkentot depan
Julai
- Aku menari dengan
Ogos
- Aku pergi dating dengan
September
- Aku lambai dekat
Oktober
- Aku muntah depan
November
- Aku jerit dekat
Disember
- Aku terlanggar


Pilih hari (nombor) kau lahir:

1
- mak aku
2
- komputer aku
3
- kereta jiran aku
4
- kucing
5
- kerusi
6
- gangster
7
- henfon aku
8
- kawan baik aku
9
- cikgu
10
- semut
11
- pisang
12
- polis
13
- buku
14
- patung barbie
15
- lembu
16
- makcik aku
17
- radio
18
- tv
19
- makcik kantin
20
- kasut sekolah
21
- upin dan ipin
22
- Siti Nurhaliza
23
- tupai
24
- Christiano Ronaldo
25
- buku teks
26
- kawan aku
27
- unta
28
- meja
29
- orang gila
30
- taylor swift
31
- awek cun

Pilih warna baju yang kau pakai:

Putih
- sebab aku perasan cantik
Hitam
- sebab aku gila
Pink
- sebab aku suka single
Merah
- sebab mak aku suruh
Biru
- sebab aku tak tahan
Hijau
- sebab aku baik hati
Ungu
- sebab aku semangat
Kelabu
- sebab bomoh suruh
Kuning
- sebab aku dalam pertandingan
Oren
- sebab aku sakit hati
Coklat
- sebab aku tak tentu arah
Lain-lain
- sebab aku fikir aku hebat


nota KAM: aku jerit dekat meja sebab aku fikir aku hebat :D

Monday, March 14, 2011

Weekend @ JB

salam 1malaysia sume..cewah..

da banyak ari aq xupdate kan.. hehehe. sori laa k. aq bercuti (bercuti ke??) kat JB weekend maring dulu. saje nak g berjalan kat sane sambil2 jumpe membe2 matrix dulu. rindu dowh kat dorang sume tuh.

hurm, slame aq kat sane, xde buat pape pon. juz g jejalan ngan membe2 aq tuh ja. xde beli pape pon tuk dibawak balik.. haha. yea laa, kan aq cakap nak g jalan2 jea kan. bukan nak g soping pon. tol x? hehehe.

neh laa aq mase mula2 sampai kat JB. kat Sri Putri neh ase. atas jejambat gitu :)

haa, aq sampai sane kul 3 pagi. siot bas slow gler. pandu perlahan jiwa selamat laa katekan.. huhu. ngan mata merah cam penagih lak. adoiyai. naek bas kul 9 lagi. suppose take 5 hours jea, tapi da sampai 6 hours aq dlm bas tuh. da laa seat keras cam kayu. hurm~~

esoknye kul 12 tengahari baru bangon. amik kaw, tido sampai lebam.. hahaha. da siap2 sume kuar laa aq ngan membe2 aq tuh g kat Danga Bay. kebetulan ade JOM HEBOH lak kat sane. erk, kebetulan ke??? hahaha. da rancang kot sebenarnye.. wee~~

so, pusing2 laa kitorang berempat kat jom heboh tue. tengok pape yang bez. nak harap kat kelantan, xdapat laa taw. sosial!! hahaha. dalam pusing2 tuh, terberenti kat booth maggi. pastu si chef tuh, chef ismail namenye, offer 4 org penonton naik masak ngan dye. aq pon tolak laa membe aq neh naik. hahahaha. padan muke ko. tapi nyesal gak tolak. sebab kene tunggu lame.. huhu.

neh laa tukang masak yang x asing lagi, CHEF SHAKIR dibantu oleh CHEF ISMAIL
tengok, bukan calang2 yang membantu. apatah lagi yang memasak kan??


ade video chef shakir neh masak.. korang nak tengok x? kalo nak tengok aq masukkan neh. cepat gtaw seblom aq kira sampai seploh. nak tengok x??

1...

2...

3...

ok2. aq masukkan. nah, tengok laa sampai lebam.. hoho. alamak!! video neh 132MB. limit nak uplod 100MB jea.. xdapat den nak membantu nyo lah.. huhu. tapi xpe. kite tengok tiz zaqyah lelong barang peribadi dye nak?? ok, jom terbeliakkan bijik mata anda...

comel laa kaw tiz.. i luv u..

mase neh tiz tgh lelong penyepit rambut dye. ade 5 yang same jenis tapi lain kaler laa. stat lelong ngan harga RM2, tp leh dapat sampai RM20 taw. sume orang nak. amik kaw. hahaha. so, dah terbeliak lom?? kalo lom, aq tunjuk lagi sorang. tapi aq xkenal dye neh sape. membe2 aq kate mila. xtaw laa kan. korang tengok laa sape..

haa neh kalo nak bergambar kene menderma dulu. cam x iklas jea kan. hoho. peace~~

haa, sape tuh? seyez aq xkenal dowh. huhu. yang laki 2 memang aq xkenal pon. tah sape2 aq pon xtaw. sori laa termasok lak gmbar kaw. hahaha. da penat pusing2 + gelak2 tengok bang bang boom!!! kitorang balik laa. da nak magrib gak time tuh. ceh, baek lak kan.. hahaha. aq memang baek hokayh. lalala~~

esoknye ahad tuh aq xde g mane2 pon. lepak2 ngan membe kat UTM jea. abes da kot aq ase pusing2 1UTM tuh. xtaw laa kalo ade cerok2 yang dorang xbawak aq g kan. aq ase, kalo aq sorang kat situ kompem sesat gile babeng ahh. hoho.

da nak balik tuh, membe aq baek lak nak belanja MAMA CHOP PAPA GRILL. aq ape lagi kan, org nak belanja. tol x? hahaha. serbu jea laa kan?? hahaha~~

aq balik naek bus kul 9.30 malam. bas neh selesa giler dye punye seat. caye lah. empuk jea aq tido. da laa laju. 4 jam da boleh sampai dah. kira laa sendiri ek kul bape aq sampai. korang kan pandai math sume. xkan xreti kire simple math gitu kan?? hoho.

papepon, thanks my fwenz. sori r aq curi mase korang wat esemen sume2 tue. terharu aq. nanti lain kali aq g lagi ek. make sure siapkan esemen korang tue cepat2 seblom aq sampai.. hahahaha (gelak jin)

Tuesday, March 8, 2011

Fall in love with SALMA!!!

Salam 1Malaysia sume...

haa, neh bukan Salma Hayek yea. kalo Salma Hayek, esok trus aq masok minang dye..hahaha~~


first of all, aq nak bagitaw yang aq xpenah pon tengok Mentor neh. tapi disebabkan SALMA, aq rase macam taknak terlepas tengok Mentor musim ke-5 neh.. mantap beb.. xcaye??? seyez xcaye neh??? ok, korang tengok laa video neh. pastu nilai sendiri k :)

video

haa, amacam??? amazing kan sore dye.. seyez bez kan?? pastu pulak protege Erra Fazira. pergh, idol gua laa brader. bertambah2 cinta kat Salma neh.. adoi... tapi aq cukup meluat dengar komen Nas Ahmad, bajet hensem leh cakap orang lain xlawa.. hello brader, pegi kedai beli cermin laa dulu k!!

papehal pon, mentor kali neh macam superb2 lah sume. tu membe aq yang cakap. aq xtaw sebab xtengok pon seblom2 neh. membe aq sorg neh memang gile mentor. xpenah miss kot. hahaha. for my opinion laa, memang sume superb2 pon. cuma kene pandai pilih lagu dengan vokal yang dah ade tuh. kadang2 bukan sume lagu kite leh bawak dengan cemerlang. tol x? ewah2, cam aq neh pandai muzik kan, komen ikot sedap mulut jea. tapi aq cakap tu berdasarkan pengalaman laa.. hehehe~~

nota KAM:: korang2 yang suke mengundi program2 realiti neh, pliz undilah SALMA k. peace :)

Sunday, March 6, 2011

Seting Blog Jap :))

hye.. hye.. hye... opssss, assalamualaikum.. hehehe.. hurm, ari neh xde cite pape kot. aq saje jea nak cakap aq juz baru jea seting blog aq. kasi cantik sket, even xde laa gempak sangat pon kan. aq xreti sebenarnya nak edit template, tambah2 pape yg patot kat blog aq neh.. no idea hokayh..

hurm, pe yang baru aq buat juz letak fb badge ngan tambah shout mix jea. ye lah, mne taw korg2 nak chat ke, xnak komen2 kan.. x gitu gamaknye?? huhu

gunakanlah dengan sebaiknya.. chewahh~~