Followers

Thursday, January 20, 2011

Manager Yang Gila!!

salam sume... haa, menarik tak entry aq kali neh?? hahaha.. ekceli neh aq nak stori-mori sket pasal tempat keje yang aq keje mase cuti sem ari tuh.
cuti ada laa dalam sbulan gitu. aq keje kt situ ngan akak aq yang come lote. mase kitorang keje situ, memang kitorang ANTI-MANAGER.
dari awal-awal lagi kitorang memang anti giler waa cakap lu!!

ada sebab kitorang anti dia tuh. bukan sesuka sasuke hati kitorang jea nak anti-anti neh. manager tuh memang yang paling bangang laa (kalo bleh dikatakan camtu)
yang penah aq jumpe. SEYEZ TAK TIPU!!!! bukan setakat manager, kitorang gak ANTI-HEAD DEPARTMENT yang gila kuasa!!!


inilah aq dan kakak aq.. nak balik rehat :))

kisahnya bermula di sini. kitorang keje hanya untuk sbulan sebab cuti kitorang just sbulan jea. then, da abes keje mesti laa tunggu gaji kan?? sape yang nak keje free. tol tak??? tapi, disebabkan kebangangan manager tuh yang tersangatlah bangang,
gaji akak aq tak di bank-in kan.
sungguh sengal yang tahap giler rasenye sebab si manager tuh takde nak kol akak aq cakap masalah yang menyebabkan duit gaji itu tak di bank-in kan.. GILA!!!
bile kol tanye baru laa nak cakap masalah itu, masalah ini. selagi tu tak kol, selagi tu dia diam.
sebab dia nak songlap duit gaji tue laa. dasar mata duitan, mata keranjang!!!
yang paling aq pelik, prosedur yang diguna pakai tue betul ke tak?? memang bekas staff kene kol tanye dulu ke? bukan manager yang nak bagitaw? ade sape-sape yang arif, tolong jawab.


MAKAN ITU MANAGER GILA!!! AAAAUUUUUMMMMMMM!!!!

yang nyatanya, sume itu propaganda manager bahlol tersebut. bila kol tanye, cakap macam orang sangap nak buat sex. bukan main gedik lagi suara. dah laa cakap langsung tak seyez, tak menampakkan profesionalisme seorang manager. tolonglah, jangan kerana kau seorang, semua manager kat Malaysia neh terkena palitnya.
at last, abang kitorang yang kol baru laa menggelabah nak bank-in duit gaji tue.
aq pon kurang pasti pe yang abang aq cakap, tapi yang nyatanya manager gila itu
menggelabah laa kot. sebab tetiba jea nak bank-in duit tue. mase aq dan akak aq kol, cakap main2. "datang jumpe saya, datang jumpe saya".
pegi mampos laa. buatnye kau tue hensem nak suh kitorang ngadap muka kau???


sekadar hiasan

dan aq harap, selagi manager tue menjadi manager kat situ,
tempat tue TAK AKAN MAJU!!!
ini bukan sumpah aq. aq cakap macam tue sebab management tempat tue langsung tak teratur. dan aq rase kalau takde manager, lagi tersusun. cakap jea berapi!!

1 comment:

  1. kalo dpt pkerja mcm ko aq p0n jd garang..hahaha

    ReplyDelete