Followers

Monday, March 11, 2013

Kursus Kahwin Mahligai Firdaus

Weekend yang lepas, aku dah hadirkan diri ke kursus pra-perkahwinan di Mahligai Firdaus, Setiawangsa. Awalnya dah pergi kursus kan? Nak kahwin dah ke?


Nape? Hanya orang yang dah nak kahwin jea yang boleh pergi kursus? Yang lambat lagi, or tah bila-bila lagi nak kahwin takleh pergi ke? Kemon laa, kan? Tapi, mesti ada sebab kan? Memang. Memang ada sebabnya. Sebab nanti bulan Jun akan ada ujian di akhir sesi kursus. Haa, ko nak ambik ujian ke? Pergi kursus pon tido jea, ada hati nak amik ujian.


Tapi, jangan risau. Kursus kat Mahligai Firdaus neh takkan buat korang mengantuk. Tak percaya? Try laa pergi sendiri. Ustaz ustazah kat sana pandai buat lawak dalam ceramah. Best! Ini serius. Lagi satu, dengar-dengarnya kan kursus kahwin nak dipanjangkan selama seminggu dan bermalam di tempat kursus. Mampu kau? Tapi semua tu aku tahu dalam dewan kursus. So, aku pergi awal bukan sebab-sebab yang dinyatakan tu.


Hal lain aku nak cerita sebenarnya ada Beego ngan tunang dia, Linda Hashim attend kursus tu pada hari yang sama dan dewan yang sama ngan aku. Mana gambar kan kalo ada? Aku ada laa jugak nak amik gambar, tapi sebab takda sorang pon yang amik gambar ngan dia, segan laa jugak aku tetiba nak amik kan?


Tapi tunang dia si Linda Hashim tu aku tak kenal pon. Aku ingatkan orang biasa-biasa jea, rupanya pelakon. Sian ko Linda. Eh? Aku tahu pun sebab adik aku yang cakap. Aku pergi kursus dengan adik aku. By the way, tunang Beego sombong jugak, Beego peramah, banyak cakap. Dalam dewan tu suara dia jea bunyik. Aiseh.


Oke, dah siap satu peringkat syarat untuk kahwin. Kalau bukan sebab syarat, xda orang nak amik kursus kawin kan? Next step tu nanti-nanti laa dulu. Sabo... Sabo...


No comments:

Post a Comment